Image Post

Η Kawasaki αποκαλύπτει πλήρως τα δύο μοντέλα της σειράς Ninja H2

Iκανοποιώντας το τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον και την περιέργεια που συνόδευσαν την αποκάλυψη της Ninja H2R με υπερσυμπιεστή αερίων, προορισμένης μόνο για την πίστα, η Kawasaki αποκαλύπτει σήμερα το street μοντέλο της σειράς, Ninja H2.

Έχοντας τα περισσότερα μέρη του κινητήρα και του πλαισίου κοινά με τη Ninja H2R, η συμβατή με τις προδιαγραφές δρόμου Ninja H2 προβλέπεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Ήδη οι αντιπρόσωποι της Kawasaki καταγράφουν φοβερή ζήτηση από το αγοραστικό κοινό και για τις δύο μοτοσυκλέτες.

Χρησιμοποιώντας έναν φυγοκεντρικό υπερσυμπιεστή αερίων σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την ίδια την Kawasaki, η Ninja H2 και η Ninja H2R είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με σημαντικές εταιρείες του Ομίλου Kawasaki Heavy Industries, την εταιρεία Αεριοστρόβιλων και Μηχανημάτων, την εταιρεία Αεροδιαστημικής και το Τμήμα Εταιρικής Τεχνολογίας. Χωρίς σχεδιαστικούς και μηχανολογικούς περιορισμούς, η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά το concept ενός υπερσυμπιεστή στο Tokyo Motor Show. Τώρα, η σύλληψη έγινε πραγματικότητα, με την παρουσίαση στην έκθεση EICMA δύο μοτοσυκλετών που εμφανίζουν πλήθος τεχνολογικών και μηχανολογικών καινοτομιών και δίνουν έμφαση στην κατασκευαστική δεξιοτεχνία.

Με μέγιστη ισχύ που κινείται στο εύρος των 200 ίππων για τη Ninja H2 και 310 ίππων για τη Ninja H2R, κάθε μοτοσυκλέτα προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις στο πεδίο της – η Ninja H2 στο δρόμο και η Ninja H2R στην πίστα. Αυτό που διαφοροποιεί σημαντικά τα συγκεκριμένα μοντέλα από τις άλλες μοτοσυκλέτες 1000cc είναι η εκπληκτική ροπή που διαθέτουν χάρη στη χρήση του υπερσυμπιεστή, παρέχοντας το αξιοσημείωτο πλεονέκτημα της εντυπωσιακής επιτάχυνσης σε όλο το φάσμα των στροφών. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα αναβάτη, όπως το σύστημα πρόσφυσης της Kawasaki KTRC ή το εξελιγμένο σύστημα αντιεμπλοκής φρένων της Kawasaki KIBS, δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο για να εκμεταλλευτεί ο αναβάτης στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων Ninja.

Μια γρήγορη ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά αποκαλύπτει μια σειρά από εξαρτήματα και σχεδιαστικά στοιχεία που υπογραμμίζουν την προσέγγιση υψηλής ποιότητας που ακολουθήθηκε κατά την κατασκευή των Ninja H2 και Ninja H2R. Στις καινοτομίες της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνονται ανεστραμμένο πιρούνι 43mm KYB AOS-II με διαχωρισμό αέρα-λαδιού και μετάδοση dog ring –χαρακτηριστικά που ως τώρα συναντούσαμε μόνο σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Το εκλεπτυσμένο και πολύπλοκο μονόμπρατσο ψαλίδι χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα παραγωγής της Kawasaki, όπως και το σύστημα ελέγχου φρένου κινητήρα KEBC, το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης KLCM και το ηλεκτρονικό quick-shifter. Σε επίπεδο εμφάνισης, η πρωτοποριακή βαφή Mirror Coated Black της Ninja H2 είναι το αποτέλεσμα μιας τεχνητής χημικής αντίδρασης που δημιουργεί μια στρώση ασημιού. Για τη Ninja H2R μόνο, η ευρεία χρήση ανθρακονημάτων όχι μόνο μειώνει το βάρος της μοτοσυκλέτας, αλλά δίνει και την εμφάνιση και την αίσθηση μαχητικού αεροσκάφους.

Η ποιότητα του σχεδιασμού και της κατασκευής δε σταματά στην απλή παράθεση κάποιων χαρακτηριστικών. Για την παραγωγή των νέων Ninja, υιοθετήθηκε μια συνολική προσέγγιση βασισμένη στην εξαιρετική δεξιοτεχνία. Ως μοτοσυκλέτες παραγωγής, η Ninja H2 και η Ninja H2R κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου σε ειδική γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Kawasaki, στο Akashi της Ιαπωνίας. Ένας τεχνικός αφοσιώνεται στην κατασκευή κάθε μοτοσυκλέτας εγγυώμενος τα πιο υψηλά επίπεδα ποιοτικού ελέγχου. Ενσωματώνοντας μια σειρά από δεξιοτεχνικές λεπτομέρειες όπως νέες τεχνικές συγκόλλησης για το καινοτόμο πλαίσιο χωροδικτύωμα, φρένα Brembo κορυφαίας ποιότητας και εξαρτήματα συμπλέκτη, και οι δύο μοτοσυκλέτες της σειράς Ninja H2 είναι προορισμένες να γίνουν το αντικείμενο πόθου για τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο.

Με περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων μοτοσυκλετών Ninja H2 για το 2015 και με τη Ninja H2R να αναμένεται την άνοιξη του 2015, οι παραγγελίες συμπληρώνονται γρήγορα. Ήδη, άμα τη εμφανίσει τους, γίνεται λόγος για δύο μοντέλα που θα μείνουν ιστορικά, στην ίδια γραμμή με το H1 500 του 1969, το H2 750 Mach IV και το Super Four Z1 του 1972 και το ρηξικέλευθο GPz900R Ninja του 1984.

Η Ninja H2 δρόμου και η Ninja H2R πίστας προβλέπεται να ενισχύσουν τη φήμη της Kawasaki στην κατασκευή μοτοσυκλετών με ξεχωριστές επιδόσεις που προσφέρουν έντονες εμπειρίες στους αναβάτες τους και ανοίγουν το δρόμο της τεχνολογικής και μηχανολογικής καινοτομίας στο χώρο της μοτοσυκλέτας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Ninja H2 και Ninja H2R, μπορείτε να επισκεφτείτε το microsite http://www.kawasaki-ninjah2.eu/ (σύντομα διαθέσιμο και στα ελληνικά).

Image Post

Eicma 2014

Καλή σας εβδομάδα απο σήμερα και μέχρι την Κυριακή θα είμαστε στην Παγκόσμια έκθεση μοτοσικλέτας. Μείνετε συντονισμένοι για τα νέα Μοντέλα.

Image Post

28η Οκτωβρίου-Αυτοκίνηση 2014

Εκτός από την Εθνική μας παρέλαση, στην Αυτοκίνηση 2014 την δικιά τους παρέλαση έχουν οι άνθρωποι που έγραψαν και γράφουν την δική τους Ιστορία. Νίκος Αλέφαντος, Γιάννης Ζωγράφος, Χάλαρης Γιώργος και Παναγιώτης Κυριαζάκος στον πιο αγαπητικό καφέ της ημέρας.

Image Post

Αυτοκίνηση 2014

Γιάννης Ζωγραφάκης, Γιάννης Βοτσινός, Γιώργος Χάλαρης, στην Αυτοκίνηση 2014, οι παλιές γνωριμίες δεν χάνονται.

Image Post

Πρώτη παρουσίαση: Kawasaki Ninja H2R

Όταν η Kawasaki συνέλαβε για πρώτη φορά την ιδέα της Ninja H2R, ο βασικός στόχος του σχεδίου ήταν να προσφέρει μια αίσθηση επιτάχυνσης που κανένας αναβάτης δεν είχε νιώσει ως τώρα.
Μία από τις βασικές αρχές της Kawasaki ήταν πάντα ότι μια μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι διασκεδαστική στην οδήγηση. Παρόλο που μπορεί κανείς να απολαύσει μια μοτοσυκλέτα με διάφορους τρόπους, πιστεύουμε ότι η έντονη επιτάχυνση αποτελεί ένα βασικό παράγοντα που προσφέρει απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση.

Η Ninja H2R κινείται από έναν κινητήρα με υπερσυμπιεστή αερίων, που μπορεί να αποδώσει ισχύ στο φάσμα των 300 ίππων, σε συνδυασμό με ένα συμπαγή σχεδιασμό που συναντάμε στις μοτοσυκλέτες supersport. Το κλειδί για να επιτευχθούν τέτοιες απίστευτες επιδόσεις αποτελεί ο υπερσυμπιεστής αερίων του κινητήρα –μια μονάδα σχεδιασμένη αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες του ομίλου Kawasaki Heavy Industries (KHI): την εταιρεία Αεριοστρόβιλων και Μηχανημάτων, την εταιρεία Αεροδιαστημικής και το Τμήμα Εταιρικής Τεχνολογίας.
Η ολιστική χρήση της τεχνολογίας της Kawasaki Heavy Industries δεν περιορίστηκε μόνο στον υπερσυμπιεστή. Η προηγμένη τεχνογνωσία άλλων εταιρειών του ομίλου αξιοποιήθηκε ευρέως στο σχεδιασμό και την κατασκευή του κινητήρα και του πλαισίου. Π.χ. τα πάνω και κάτω φτερά από ανθρακόνημα που εξασφαλίζουν σταθερότητα στις πολύ υψηλές ταχύτητες σχεδιάστηκαν με τη βοήθεια της εταιρείας Αεροδιαστημικής της Kawasaki. Αυτή η ενδοεταιρική συνεργασία, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας που εφαρμόστηκε σε αυτό το μοντέλο, είναι ο λόγος που το λογότυπο Kawasaki River Mark επιλέχθηκε για να στολίσει τη μάσκα της ninja H2R.
Όταν ήρθε η στιγμή να επιλέξουμε το όνομα του μοντέλου, η ονομασία “Ninja” –ένα όνομα συνυφασμένο με τις επιδόσεις της Kawasaki και με θρυλικά μοντέλα της εταιρείας τις τελευταίες 3 δεκαετίες- ήταν μια προφανής επιλογή. Η ονομασία του μοντέλου είναι επίσης μια αναφορά σε ένα άλλο ιστορικό μοντέλο, το Mach IV 750, γνωστό και ως H2, του οποίου ο δίχρονος, τρικύλινδρος κινητήρας 748,2cc είχε απίστευτη επιτάχυνση που έκανε μεγάλη αίσθηση στην εποχή του. Για ένα μοντέλο που υπόσχεται «μια αίσθηση επιτάχυνσης που κανένας αναβάτης δεν έχει νιώσει ξανά», δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πιο κατάλληλο όνομα.
Ξεπερνώντας κάθε φαντασία, η Kawasaki είναι ακόμη μια φορά έτοιμη να προσφέρει στον κόσμο μια πρωτόγνωρη αίσθηση.

*Το λογότυπο Kawasaki River Mark είναι ένα σύμβολο της Kawasaki Heavy Industries που χρησιμοποιείται από το 1870. Η χρήση του είναι σπάνια και περιορίζεται σε μοντέλα με ιστορική σημασία. Λόγω της σπουδαιότητας της Ninja H2R, εγκρίθηκε η χρήση του λογότυπου για το συγκεκριμένο μοντέλο.
ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιτάχυνση χωρίς προηγούμενο
Προκειμένου να επιτευχθεί έντονη επιτάχυνση και τελική ταχύτητα που οι περισσότεροι αναβάτες δεν έχουν ποτέ τη δυνατότητα να βιώσουν, χρειαζόταν ένας κινητήρας που να αποδίδει μεγάλη ισχύ. Ενώ ένας κινητήρας μεγάλου κυβισμού θα μπορούσε εύκολα να έχει υψηλή απόδοση, για να παραμείνει ελαφριά και συμπαγής η μοτοσυκλέτα, ένας συμπαγής κινητήρας ήταν αναγκαίος. Η χρήση ενός κινητήρα με υπερσυμπιεστή αερίων -που μειώνει το μέγεθος ενός κινητήρα υψηλής απόδοσης- επέτρεψε να συνδυαστούν αυτοί οι δύο σχεδιαστικοί στόχοι: η μέγιστη ισχύς είναι στοχευμένη στους 300 ίππους, ενώ το μέγεθος του τετρακύλινδρου κινητήρα σε σειρά 998cc είναι ανάλογο άλλων supersport μοτοσυκλετών 1000cc.

Υπερσυμπιεστής αερίων σχεδιασμένος εξ ολοκλήρου από την Kawasaki

Ο υπερσυμπιεστής αερίων που χρησιμοποιείται στη Ninja H2R αναπτύχθηκε από τους σχεδιαστές κινητήρων μοτοσυκλετών της Kawasaki, με τη βοήθεια άλλων εταιρειών του ομίλου Kawasaki, συγκεκριμένα την εταιρεία Αεριοστρόβιλων και Μηχανημάτων, την εταιρεία Αεροδιαστημικής και το Τμήμα Εταιρικής Τεχνολογίας. Ο σχεδιασμός του υπερσυμπιεστή από την ίδια την Kawasaki επέτρεψε την απόλυτη προσαρμογή του στα χαρακτηριστικά του κινητήρα της Ninja H2R. Ο πολύ αποτελεσματικός υπερσυμπιεστής αερίων αποτέλεσε το κλειδί για να πετύχουν οι μηχανικοί τη μέγιστη ισχύ και την έντονη επιτάχυνση που ήθελαν.

Σχεδιασμός πλαισίου

Οι βασικοί στόχοι για το πλαίσιο της Ninja H2R ήταν να εξασφαλίζει εξαιρετική σταθερότητα σε πολύ υψηλές ταχύτητες, να έχει καλές επιδόσεις στις στροφές και να είναι φιλικό προς τον αναβάτη. Συνήθως, η σταθερότητα σε πολύ υψηλές ταχύτητες επιτυγχάνεται εύκολα με ένα μακρύ μεταξόνιο, αλλά στην Ninja H2R επιλέχθηκε ένα πιο κοντό μεταξόνιο για να διατηρηθεί το μέγεθος της μοτοσυκλέτας πιο συμπαγές και να είναι ο έλεγχος πιο ακριβής. Το πλαίσιο έπρεπε όχι μόνο να είναι άκαμπτο, αλλά και να μπορεί να απορροφά τις εξωτερικές αναταράξεις –που εύκολα διαταράσσουν ένα ανεπαρκές πλαίσιο σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Ένα νέο πλαίσιο σε διάταξη χωροδικτυώματος, που αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, διαθέτει τόσο τη δύναμη για να δαμάσει την απίστευτη ισχύ του κινητήρα όσο και την ισορροπημένη ευλυγισία για να εξασφαλίσει σταθερότητα και απόκριση σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Αεροδυναμική

Όσο η ταχύτητα αυξάνει, η αντίσταση του αέρα γίνεται πολύ έντονη. Προκειμένου να κινείται η μοτοσυκλέτα σε πολύ υψηλές ταχύτητες απαιτείται ένας συνδυασμός μεγάλης ισχύος και αεροδυναμικού σχήματος. Με τον υπερσυμπιεστή αερίων να αναλαμβάνει το κομμάτι της ισχύος, το επόμενο βήμα ήταν να σχεδιαστούν φαίρινγκ που να ελαχιστοποιούν την αντίσταση και να εξασφαλίζουν τον έλεγχο σε υψηλές ταχύτητες. Με τη βοήθεια της εταιρείας Αεροδιαστημικής της Kawasaki, σχεδιάστηκε ένα αποτελεσματικό, αεροδυναμικό κοστούμι μοτοσυκλέτας.

Intense Force Design

Επιθυμώντας ένα τολμηρό στυλ που να είναι αντάξιο των ονομάτων “Ninja” και “H2”, η κεντρική ιδέα για το σχεδιασμό της Ninja H2R φέρει την ονομασία “Intense Force Design”. Αποτελώντας τη ναυαρχίδα της Kawasaki, έπρεπε να έχει έντονη παρουσία και ένα στυλ που να αντικατοπτρίζει τις εκπληκτικές επιδόσεις της. Ωστόσο, πέρα από την αισθητική ποιότητα, ο σχεδιασμός της Ninja H2R έχει και λειτουργική αξία: κάθε τμήμα του κοστουμιού έχει διαμορφωθεί αεροδυναμικά για να εξασφαλίζει σταθερότητα σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Ο σχεδιασμός των φαίρινγκ βοηθάει στην ψύξη, συμβάλλοντας στην επίτευξη της ισχύος των 300 ίππων. Ο αεραγωγός του Ram Air είναι τοποθετημένος ιδανικά για να φέρνει κρύο αέρα στον υπερσυμπιεστή. Περισσότερο από οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα που έχει κατασκευάσει ως σήμερα η Kawasaki, η Ninja H2R είναι ένα υπόδειγμα δεξιοτεχνίας, ποιότητας κατασκευής και εξαιρετικού φινιρίσματος –το ειδικά σχεδιασμένο για το μοντέλο high-tech χρώμα μαύρου χρωμίου με επένδυση καθρέφτη τα λέει όλα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος κινητήρα Υγρόψυκτος τετρακύλινδρος σε σειρά με υπερσυμπιεστή αερίων
Κυβισμός 998cc
Τύπος υπερσυμπιεστή Φυγοκεντρικός, τύπου scroll
Μέγιστη ισχύς Σχεδιαστική στόχευση 300 PS
Τύπος πλαισίου Χωροδικτύωμα, υψηλής αντοχής ατσάλι
Ελαστικά Εμπρός: 120/600R17 (αγωνιστικά)
Πίσω: 190/650Ρ17 (αγωνιστικά)

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του μοντέλου στο microsite: http://www.kawasaki-ninjah2.eu

Akropolis Jet Raid 2014 –Καλαμάτα, 9-14 Ιουνίου

Στα πλαίσια του διεθνούς αγώνας Akropolis Jet Raid 2014 βρέθηκε ο Γιώργος Χάλαρης στην γραφική πόλη της Καλαμάτας για την ενημέρωση και την προώθηση των Sony Action Cam με βάση της συνεργασίας του με την Sony Hellas και τα Sony Center. Read more »